Mobilitatea Proiectului – ,,Modalități de incluziune a seniorilor”-

Mobilitatea Proiectului – ,,Modalități de incluziune a seniorilor”-

FASCINANT!

Mobilitatea Proiectului ,,Modalități de incluziune a seniorilor”-

 2023-1-RO01-KA122-ADU-000150114

Salut! Sunt Iulian Virgil Ghiuleanu,și vreau să împărtășesc, cu entuziasm și recunoștință experiența mea din cadrul Mobilității proiectului Erasmus+, ,,Modalități de incluziune a seniorilor”, implementată în perioada 18-24 noiembrie 2023, la Spinea, Veneția, Italia. Mobilitatea, aferentă proiectului, nu a fost doar o oportunitate de a explora o destinație fascinantă, ci și de a învăța și de a împărtăși cunoștințe digitale utile, cu un accent deosebit pe modalitățile de incluziune a seniorilor în era digitală.

Unul dintre aspectele notabile ale acestei Mobilități a fost trainingul pe care l-am parcurs, învățând să lucrăm cu diverse aplicații digitale. Am avut privilegiul să descoperim potențialul creator al platformei Canva, să exersăm, dezvoltând propriul site folosind WordPress, să organizăm sesiuni interactive cu ajutorul Kahoot! și să gestionăm eficient documentele cu Google Drive. O surpriză plăcută a fost și experiența de a comunica cu ChatGPT, o tehnologie impresionantă care ne-a arătat latura captivantă a inteligenței artificiale.

Un alt aspect important al acestei ample activități a fost scopul proiectului nostru, ,,Modalități de incluziune a seniorilor”. În acest context, am explorat cum putem utiliza tehnologiile digitale pentru a facilita accesul seniorilor la informație și pentru a-i implica activ în societatea bazată pe cunoștințe. Google Classroom și Google Forms au fost instrumente esențiale în dezvoltarea de module de învățare adaptate nevoilor specifice ale acestei categorii de vârstă.

Prin această experiență, nu numai că am dobândit cunoștințe și abilități digitale noi, dar am și înțeles mai bine importanța adaptării tehnologiei pentru toate segmentele societății. Trainingul a fost interactiv și stimulant, iar abordarea practică ne-a permis să integrăm imediat cunoștințele dobândite.

Închei, mulțumind ERASMUS+, ANPCDEFP, ,,D’ACCORD” pentru această oportunitate incredibilă și sunt nerăbdător să împărtășesc cunoștințele și să contribui la implementarea unor modalități inovatoare de incluziune a seniorilor în era digitală. Mobilitatea, la care am participat, alaturi de alti 5 participanți, nu numai că mi-a îmbogățit cunoștințele, ci m-a și inspirat să continuu să explorez și să contribui la domeniul fascinant al tehnologiei digitale.

Ing. Iulian Virgil Ghiuleanu

-participant in proiectul ,,Modalități de incluziune a seniorilor”-

 ,,Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conţinutul informaţiei”. 

Despre autor

iulica administrator